مراسم تجلیل از چهل سال مجاهدت علمی دکتر عبدالکریم مشایخی
مراسم تجلیل از چهل سال مجاهدت علمی دکتر عبدالکریم مشایخی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

معاون اداره کل کتابخانه های عمومی استان بوشهر از برگزاری آئین تجلیل از عبدالکریم مشایخی در ویژه برنامه «از تبار قلم» خبر داد.

 

 

حیدر راهب بیان داشت: دکتر عبدالکریم مشایخی از صاحب‌نظران تاریخ بویژه تاریخ بوشهر و خلیج فارس است که آثار و تألیفات فراوانی را در زمینه بوشهر شناسی علی الخصوص خلیج فارس و مبارزه با استعمار دارد.

 

 

 

 وی ادامه داد: از آثار دکتر مشایخی می‌توان به مدرسه سعادت بوشهر از چند زاویه، علما و نویسندگان بوشهر، گزارش‌های سرپرسی کاکس سرکنسول انگلیس در بوشهر، خلیج فارس و بوشهر، خلیج فارس نامی برای همیشه، بندر بوشهر پیشگام مدرسه سازی جنوب ایران، تهاجم انگلیس به جنوب ایران و روحانیت بوشهر و نهضت مشروطه جنبش مشروطیت در بوشهر اشاره کرد.

 

 

سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان بوشهر در این مراسم گفت: استان بوشهر دارای سابقه و پیشینه علمی و فرهنگی غنی است که علما، دانشمندان و فضلای بسیاری را در دامن خود پرورش داده وبه دنیا معرفی کرده است.

 


عباس نعمتی گفت: با توجه به جایگاه والای علم و دانش بر خود فرض میدانیم که همیشه قدردان نویسندگان و مولفان باشیم.

 


وی افزود: برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، خانواده ها، مدارس، رسانه ها و افرادی که در جامعه به عنوان الگو نقش آفرینی می کنند می توانند نقش بسزایی را ایفا نمایند.

 


نعمتی خاطر نشان کرد: نهاد کتابخانه های عمومی کشور در سالهای اخیر با برگزاری برنامه هایی چون «چهل قلم» و «راویان بالندگی» در پاسداشت مقام شامخ نویسندگان کوشیده است و به همین منظور امسال نیز برنامه «از تبار قلم» را به اجرا گذاشته است.

 


وی با تقدیر از مجاهدت های چهل ساله عبدالکریم مشایخی، گفت: اداره کل کتابخانه های عمومی استان بوشهربا تبعیت از نهاد کتابخانه های عمومی کشور تجلیل از فرهیختگان و پژوهشگران را در دستور کار خود دارد.

 


عباس نعمتی گفت: شناسایی چهره های فعال در حوزه فرهنگ، تاریخ، ادب و هنر را از اهداف برنامه «از تبار قلم» عنوان کرد و افزود: دکتر عبدالکریم مشایخی از چهره‌های فرهیخته و کم نظیر استان بوشهر است که آثار ایشان به عنوان مرجع در حوزه بوشهر شناسی، خلیج فارس و مبارزه با استعمار انگلیس مورد استناد است.

 


دکتر عبدالکریم مشایخی، پژوهشگر و نویسنده بوشهری نیز در این مراسم گفت : امروز همکاری چهار استان بوشهر، فارس، کهگیلویه و بویر احمد و چهارمحال بختیاری با پیشنه فرهنگی مشترک، در اجرای یک برنامه فاخر فرهنگی اتفاق مبارکی است که الفت و انس بیشتری را در بین مردم فرهنگ دوست این چهار استان ایجاد می کند.

 


وی با تقدیراز اقدام شایسته نهاد کتابخانه های عمومی کشور در تقدیر از نویسندگان و مولفان اظهار امیدواری کرد که با همدلی و گسترش فرهنگ مطالعه شاهد پویایی و ترقی ایران عزیز در اقصی نقاط عالم باشیم.

 


عبدالکریم مشایخی با یادکرد اساتید خود گفت: بعد از توفیقی که خداوند در این راه به من عنایت فرموده از اساتید خودم آقایان نبوی، تمنی ، اصفهانیان، برادران شکوهی و بویژه همسر، پدر و مادرم تشکر می کنم.

 


گفتنی است؛ دکتر عبدالکریم مشایخی از صاحب‌نظران تاریخ بویژه تاریخ بوشهر و خلیج فارس است که آثار و تألیفات فراوانی را در زمینه بوشهر شناسی علی الخصوص خلیج فارس و مبارزه با استعمار دارد که می توان به آثاری چون مدرسه سعادت بوشهر از چند زاويه، علماء و نويسندگان بوشهر،گزارش‌هاي سرپرسي‌كاكس‌سركنسول انگليس‌در بوشهر، خليج فارس و بوشهر، خلیج فارس نامی برای همیشه، بندر بوشهر پیشگام مدرسه سازی جنوب ایران، تهاجم انگلیس به جنوب ایران و روحانیت بوشهر و نهضت مشروطه و جنبش مشروطيت در بوشهر نام برد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tajlil tabar ghalam 1

 

 

tajlil tabar ghalam 1

 

 

tajlil tabar ghalam 1

 

 

tajlil tabar ghalam 1

 

 

tajlil tabar ghalam 7

 

 

 


شنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۰ (2 سال قبل )
مرکز تحقیقات فرهنگ و تمدن خلیج فارس در پی تایید و تصویب دبیرخانه اتحادیه دانشگاه‌های حوزه خلیج فارس که به تایید معاونت بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی رسیده است به دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر ابلاغ شد و از آنجا که یکی از بندهای آن، راه‌اندازی مرکز تحقیقات فرهنگ و تمدن خلیج فارس بود با توجه به تاکید رئیس وقت واحد بوشهر، بهمن ۱۳۹۹ و با توجه به اهمیت، ضرورت و توجه به مبحث مطالعات خلیج فارس و اهمیت خلیج فارس برای ایران و جهان و دانشگاه آزاد اسلامی، طرح و پورپوزال راه‌اندازی فرهنگ و تمدن خلیج فارس توسط این‌جانب تدوین و در جلسه رسمی در حضور مدیرکل آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی از آن دفاع شد و اسفند ۹۹ مورد تایید سازمان مرکزی دانشگاه واقع شد؛ فعالیت این مرکز تحقیقات از اواسط اردیبهشت ۱۴۰۰ و همزمان با روز ملی خلیج فارس با سخنرانی عبدالکریم مشایخی رئیس مرکز ایرانشناسی (شعبه بوشهر) آغاز شد.