برگزاری نشست علمی کارکرد و جایگاه مصالح چوبی در ابنیه بافت قدیم بوشهر
برگزاری نشست علمی کارکرد و جایگاه مصالح چوبی در ابنیه بافت قدیم بوشهر

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برگزاری نشست علمی کارکرد و جایگاه مصالح چوبی در ابنیه بافت قدیم بوشهر

 


دوشنبه: ۸ آذرماه 
ساعت ۱۹

 

 

 

ارائه دهندگان:

دکتر رحیمی، خانم دکتر ندومی، گروه معماری
دکتر غلامپور و خانم دکتر هاشمی گروه مکانیک تبدیل انرژی
دکتر کریمی گروه مهندسی برق

 

مسئول برگزاری جلسه:

دکتر داوود یحیایی

 

 

     ✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨                              

 

 

❇️مرکز تحقیقات فرهنگ و تمدن خلیج فارس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

 

 

 

 

 

 

 

گزارش وبینار مرکز تحقیقفات فرهنگ و تمدن خلیج فارس

مورخ هشتم آذر ماه 1400

 

 

 

وبینار با عنوان کارکرد و جایگاه مصالح چوبی در ابنیه بافت قدیم بوشهر از منظر معماری و حفظ انرژی

با حضور اساتید گرانقدر جناب آقای دکتر یحیایی (هیات علمی گروه تاریخ دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر) و مدیر مرکز تحقیقات فرهنگ و تمدن خلیج فارس

 

دکتر رحیمی ( مدیرگروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر) میزبان نشست

 

دکتر غلامپور( مدیر گروه مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر)

 

دکتر هاشمی(هیات علمی گروه مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر)

 

دکتر ندومی ( مدرس مدعو گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر)

 

و دیگر اساتید دانشگاهی

 

و همچنین حضور پرشور دانشجویان رشته های مرتبط (که به حدود 130 نفر در وبینار می رسید) برگزار گردید.

 

 

این جلسه در ابتدا با خلاصه ای از محتوای نشست از طرف دکتر رحیمی آغاز گردید و در ادامه دکتر یحیایی به اهداف مرکز و برنامه آتی اشاراتی کردند. دکتر ندومی به مفاهیم و کارکردهای بافت قدیم بوشهر در گذر زمان به طرح بحث پرداخته و اهمیت مصالح و به ویژه مصالح چوبی را برشمردند و نقش آن را در تاریخ معماری بافت قدیم بوشهر توضیح دادند.

 

 

دکتر غلامپور و دکتر هاشمی از منظر صرفه جویی در مصرف انرژی  به مبحث انتقال حرارت و تنظیم شرایط آسایش انسانی در محیط  و نیازهای جامعه امروز مباحثی را بیان کردند و تحلیلهایی را در ارتباط با جایگاه مصالح چوبی معماری بافت قدیم بوشهر تبیین نمودند و اهمیت امروز آن را متناسب با شرایط جامعه از منظر انرژی و اقتصاد مورد تاکید قرار دادند. اهمیت توجه به وبینارهای تخصصی و نتایج به دست آمده از آنها منجر به شروع پژوهشهایی عمیق خواهد شد که شایسته و بایسته است  که مورد توجه ارگانهای زیربط قرار بگیرد.

 

 

در خاتمه دکتر رحیمی با توجه به استقبال حاضرین در جلسه، ادامه بحث را در هفته آینده با ارایه خانم دکتر ندومی (با تاکید بر اجرا و کارکرد مصالح چوبی در معماری بافت قدیم بوشهر) در دستور کار قرار دادند. امید است که این مرکز با برنامه های وبیناری و کارگاهی در حوزهای مختلف به ویژه در زمینه تاریخ و معماری با نگاهی بین رشته ه‏ای و همچنین بازدیدهای علمی از مکانهای تاریخی ایران و برگزاری نمایشگاهها و همایشهای تخصصی، گامی موثر در اعتلای علمی و فرهنگی این سرزمین بردارد.

 

 

 

    ✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨                             

 

 

❇️مرکز تحقیقات فرهنگ و تمدن خلیج فارس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

 

 


پنجشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۰ (2 سال قبل )
مرکز تحقیقات فرهنگ و تمدن خلیج فارس در پی تایید و تصویب دبیرخانه اتحادیه دانشگاه‌های حوزه خلیج فارس که به تایید معاونت بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی رسیده است به دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر ابلاغ شد و از آنجا که یکی از بندهای آن، راه‌اندازی مرکز تحقیقات فرهنگ و تمدن خلیج فارس بود با توجه به تاکید رئیس وقت واحد بوشهر، بهمن ۱۳۹۹ و با توجه به اهمیت، ضرورت و توجه به مبحث مطالعات خلیج فارس و اهمیت خلیج فارس برای ایران و جهان و دانشگاه آزاد اسلامی، طرح و پورپوزال راه‌اندازی فرهنگ و تمدن خلیج فارس توسط این‌جانب تدوین و در جلسه رسمی در حضور مدیرکل آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی از آن دفاع شد و اسفند ۹۹ مورد تایید سازمان مرکزی دانشگاه واقع شد؛ فعالیت این مرکز تحقیقات از اواسط اردیبهشت ۱۴۰۰ و همزمان با روز ملی خلیج فارس با سخنرانی عبدالکریم مشایخی رئیس مرکز ایرانشناسی (شعبه بوشهر) آغاز شد.